Благотворителна фотосесия събира средства за лечението на Ани от Бургас

07:25, 25 май 16 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителни фотосесия ще събира средства за малката Ани от Бургас, която се нуждае от спешно лечение. Благородната постъпка е дело на фотографката Вили Пефтичева, която не за първи път помага по този начин на нуждаещи се от помощ болни хора.

„Видях се с Ани и нейната майка Тони, чиято среща ме накара да се замисля защо дарявайки усмивки на нашите деца чрез една прекрасна сесия не подарим усмивки и за едно дете, страдащо от ужасна болест... Миналата година по това време отново обединихме усилия и заедно успяхме да съберем 1490 лв. за Ани. Тази година вярвам, че заедно можем повече“, казва Пефтичева.

Всеки, който иска да помогне на Ани, може да се включи в инициативата от 1-ви до 8-и юни. Това, което трябва да направи, е да посети студиото на фотографката и просто да се снима. Подробности за фотосесията може да се научат от създадената специално за случая страничка във фейсбук.

Ани страда от Вроден хипотиреоидизъм, Сколиоза, Спина Бифида, Тежък хиперфлексибилитет, плоскъстъпие, скъсен десен крайник, Миопия, Страбизъм, Силен хоризонтален нистагъм и последната най-ужасна диагноза Атрофия на Лебер. Само 1 % от хората по света страдат от тази болест. Болестта причинява тежка атрофия на зрителните нерви и на ретината на двете очи. Затова и Ани има едва 10 % остатъчно зрение.

В България няма лекари, които да помогнат!

След дълго проучване и изпращане на запитвания до различни клиники в Европа се отзовава Клиника "Микрохирургия глаза" в Русия, която има утвърдена 25-годишна практика в борбата с това, практически нелечимо, заболяване и биха могли да се заемат със случая на Ани. Становището на руските лекари съвпада с това на всички останали, а именно, че атрофиралото не би могло да се активизира, но останалите жива тъкан и нерви гарантирано може да се спасят.

Така започва борбата за живота на момичето, като родителите се нуждаят от средства за лечението на детето си. Разходите са непосилни за семейството - цената само на един курс е около 3900 евро. Затова те разчитат на добрите сърца на хората, за да помогнат на своята рожба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама