Парижки стил показаха бургаските абитуриенти, кичът изчезна (снимки)

20:55, 24 май 16 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дойде ли краят на кича на абитуриетските балове? Този въпрос си зададоха много присъстващи на изпращането на завършващите момичета и момчета, които днес изпълниха централните площади и дворовете на гимназиите в Бургас. За разлика от предишни години сега липсваха помпозните финтифлюшки, прекалено високите токчета и роклите в стил чалга певици.

Стилът на балове 2016 напомняше повече на този на звездите от Париж и на актьорите, преминаващи по червения килим на кинофестивала в Кан. Момичетата бяха заложили предимно на изчистени едноцветни дълги рокли, а момчетата – на костюми а ла Джеймс Бонд или като на Леонардо ди Каприо във „Вълкът от Уолстрийт“.

Червено, синьо, розово, бяло и черно бяха основните цветове на балните рокли. Без разкрасяващи разноцветни елементи. Прическите бяха семпли, предимно навити на кок. Почти липсваха изкуствено накъдрените коси, създавайки впечатление за неестественост и прекалена помпозност.

Едно от основните места за абитуриентските изпращания беше площад „Тройката“. Между 18 и 18,30 ч. там трудно се преминаваше. Математическата, електрото, музикалното, гимназията по химия бяха сред училищата, чиито възпитаници изпълниха площада до краен предел. Традиционното гръмогласно броене до 12 (символизиращо завършените класове) звучеше от различните ъгли на „Тройката“. Стълбите пред Съдебната палата пък се оказаха най-подходящото място за правене на общи снимки като бягство от навалицата.

Към 19,00 часа много от абитуриентите вече се бяха качили на повече и по-малко луксозни автомобили, окичени с балони, и поеха към Слънчев бряг. Там те ще отпразнуват това, което се случва само веднъж в живота на човека – балната абитуриентска нощ.

Още снимки от баловете може да видите ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама