Южният плаж в Слънчев бряг се превръща в дискотека от 3 юни

15:01, 24 май 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Купонът на Южния плаж в Слънчев бряг за това лято започва от другата седмица. Намиращите се там заведения ще надуят децибелите на 3 юни. Иначе официалният старт на сезон 2016 ще бъде даден на 1 юни, съобщиха от фирмата концесионер на плажа.

В момента се работи по почистването с машини на пясъчната ивица. Ще бъде извършено и задължителното й обезпаразитяване. Осигурени са достатъчно паркоместа, медицински пункт с оборудване, реанимационен екип, съблекални, душове, кошчета, чисто нови слънцезащитни чадъри. 

Изграждат се рампите за инвалиди и специални пътеки, които ще отвеждат на крачка от вълните. И това лято плажът ще бъде максимално достъпен за хората със специални нужди, увери управителят на ивицата Кирил Спасов. Той информира, че плажът за поредeн път е носител на Международния екологичен приз „Син флаг”.

По цялата дължина на концесионната южна ивица ще има обходни двойки морски спасители. Началото на сезона ще започне с три двойки, спасителни лодки и джетове. Дежурствата ще са от 1 юни до края на септември. От 8.00 до 18.00 часа ще е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците.

Морските спасители ще бъдат в този състав до 15 юни. На следващия ден към тях ще се присъединят още 6 спасители. На 1 юли спасителите от 12 ще се увеличат на 18. Разкритите постове тогава ще бъдат 9. На тях ще дежурят по двама души. До края на сезона концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама