Многохилядно шествие с трима министри премина през Бургас (снимки)

11:48, 24 май 16 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 10 000 души манифестираха в Бургас по случай 24 май, видя репортер на Topnovini.bg. Между тях бяха и трима министри – на регионалното развитие Лиляна Павлова, на околната среда и водите Ивелина Василева, като и новият социален министър Зорница Русинова. Докато за последните две не е голяма изненада, тъй като са бургазлийки, то изненадващо е най-вече присъствието на софиянката Лиляна Павлова. Най-вероятно тя е решила да остане през почивните дни в морския град, след като беше сред гостите на сватбата на министъра на икономиката Божидар Лукарски в събота в Бургас.

Около 6000 души наброяваха участниците в шествието от 31 училища, 24 детски градини, студенти и преподаватели от двата бургаски университета, представители на културните институции в града. Като към тях се прибавят множеството родители, баби, дядовци, лели, чичовци и други роднини броят на хората в манифестацията надхвърляше 10 000. Отделно няколко хиляди бяха тези, които наблюдаваха отстрани и снимаха с всякаква записваща техника.

Началото на шествието беше дадено с жест от кмета Димитър Николов, като колоната, която тръгна от Компаса на ул. „Александровска“, се предвождаше от представители на духовенството в града. Под звуците на Бургаския духов оркестър и на множеството училищни състави шествието премина край сградата на Общината и оттам зави към ул. „Богориди“. Крайната точка беше Морското казино.

На няколко пъти колоната спираше за престрояване. Улиците, пресичащи "Богориди", бяха затворени по време на шествието, а на кръстовищата патрулираше полиция.  

Манифестацията продължи около час, след което нормалният ред в центъра на града беше възстановен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама