„Маркс енд Спенсър” затвори в Бургас, последният „Карфур“ се сви наполовина

10:00, 24 май 16 25 605 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Британската верига за търговия на дребно „Маркс енд Спенсър” (Marks & Spencer) закри магазина си в Бургас. Той се намираше на първия етаж в мол "Бургас плаза", като сега помещението е затворено, а на входа е поставено огромно платно, посочващо, че там скоро ще се настани магазин на веригата за облекла Onyx, видя репортер на Topnovini.bg.

Оттеглянето на „Маркс енд Спенсър” не е изненадващо. Още през есента на миналата година от компанията изпратиха писмо до медиите, в което се съобщаваше, че ще затворят три магазина в България през май 2016 г., тъй като не са намерили начин да ги направят "търговски изгодни". Единият от тях е този в Бургас, другите са в София.

Говорителят на веригата е коментирал пред британските медии, че закриването на шепа малки магазини на Балканите ще даде възможност на компанията да съсредоточим усилията си върху другите си успешни бизнеси в Източна Европа.

По същия път стремглаво върви и друг магазин в същия бургаски мол – „Карфур“ (Carrefour). Доскоро най-големият търговски обект там, сега закупеното от гърци френско „отроче“ се сви наполовина. След като първо една част от него „отхапа“ магазинът за техника „Техмарт“, който вече работи, още около една трета от „Карфур“ вече е затворена. Вчера работници разчистваха терена, който ще се отдава под наем на друга фирма. Във все още работещата част на „Карфур“ стоките за продан са сведени до ограничени количества, някои са обявени за разпродажба с голям процент намаление, за да не застояват по рафтовете, персоналът е повече от клиентите.

Другите три магазина „Карфур“ в Бургас вече отдавна са затворени. Още в началото на 2014 г. хлопна врати този в „Меден рудник“. През лятото на 2015 г. договорът с магазина в мол „Галерия“ бе прекратен заради неплащане на наема. През март тази година се закри и обектът срещу Пантеона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама