31 училища и 24 градини излизат на шествие в Бургас

07:24, 24 май 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от 31 училища, малчугани от 24 детски градини, студенти от двата бургаски университета, преподаватели и представители на културни институции в Бургас ще участват в традиционното шествие на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Общият брой на участниците ще е близо 6000 души. Те ще тръгнат в 10.30 часа от пл. "Тройката" и ще преминат през ул. "Александровска" и ул. "Богориди" и ще стигнат до Морското казино.

Пресечките на ул. "Богориди" - улиците "Лермонтов", "К. Фотинов", "Цар Симеон I", бул. "Демокрация", ще бъдат затворени по време на шествието, а на кръстовищата ще има екипи от полицаи. За да не пречат на участниците в шествието, по трасето на маршрута ще бъдат почистени кошчетата за боклук и ще бъдат прибрани чадърите и масите на заведенията.

Два празнични концерта ще прозвучат днес в града. Първият ще се проведе на открита сцена "Охлюва" в Морската градина от 11.00 часа, а вторият ще бъде от 12.00 часа на площад "Атанас Сиреков" (пред сградата на Община Бургас).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама