Детско полицейско управление създадоха в Бургас

15:23, 16 май 16 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържествена клетва, близо 30 деца от бургаското Основно училище „Васил Априлов“, бяха приети за членове в „Детското полицейско управление”. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР-Бургас.

В церемонията се включиха областния управител на Бургаска област – Вълчо Чолаков, кметът– Димитър Николов, директорът на ОДМВР–Бургас – старши комисар Калоян Калоянов и други.

Тримата полицейски служители от Второ РУ–Бургас, които ще се занимават с възпитаниците на Основно училище „Васил Априлов” им закачиха значки, символизиращи съпричастността към полицейската идея и желанието за получаване на познания и умения от нелеката професия на полицая.

Децата поздравиха официалните гости и своите родители с кратка музикално-артистична програма, като с ръкопляскания посрещнаха знамето и химна на Основно училище „Васил Априлов”.

По подобен начин още три учебни заведения – училищата „Княз Борис І”, „Св. Климент Охридски” и „Петко Росен” отбелязаха откриването на двугодишната полицейска инициатива, която се провежда и в национален мащаб, обхващайки общо 199 учебни заведения. 22 от тях са на Бургаска област, като с възпитаниците на „Детското полицейско управление” занимания ще имат експерти от „Охранителна”, „Пътна” и „Криминална полиция”, психолози от Психо-лабораторията на МВР, специалисти от БЧК и духовни лица.

Идеята на полицейската програма, обхванала 550 малчугани от Бургаски регион, е да формира в подрастващите умения и навици за правилно поведение в различни ситуации, нетърпимост към престъпните посегателства, ангажиране на гражданската им позиция, както и засилване на доверието в полицията и институциите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама