Китай ще инвестира 20 млн. евро в пристанище Бургас

18:57, 05 май 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 20 млн. евро е първоначалната сума, която ще инвестира китайското правителство в пристанище Бургас. Парите ще бъдат вложени в разкриването на „Логистичен център и 16+1 Павилион“, договорът за която е подписан на 29 април в град Ханджоу. Подписи под контракта са сложили Асоциацията за насърчаване на селскостопанско сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, Пристанище Бургас и Индустриалният парк за електронна интернет търговия в китайския град.

Новината съобщиха Иван Капитанов, председател на Съвета на директорите на „Пристанище Бургас”, Васил Гелев, директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, директорът на порта Диян Димов и зам.-кмета Красимир Стойчев.

Създаването на Логистичния център и Павилион ще спомогне за развитието на двустранните и многостранните отношения между Китай и страните от ЦИЕ, ще отговори на нарасналото търсене и ще улесни бързото изграждане на многостранна платформа и търговски механизъм между страните.

Споразумението влиза в сила при подписването и е валидно за срок то пет години. „Логистичен център и 16+1 Павилион“ се създава чрез инвестиции и ще се оперира от избрана от китайската страна оператор.той има задължението да изгради необходимата инфраструктура за функционирането на логистичния хъб в срок от шест месеца от влизането в сила на споразумението.

Предимствата на потребителите ще бъдат бързи доставки и след продажбен сервиз: бързо получаване на поръчаните стоки, по-добро обслужване при необходимост от замяна на продукт, навременно обработване на клиентски запитвания и други.

За доставчиците преимуществата ще се изразяват основно в удовлетвореността на клиентите и генериране на по-големи печалби: местни доставки с по-къс период за доставка, по-добро следпродажбено обслужване за по-голяма удовлетвореност на клиентите, както и увеличаване на портфолиото от продукти за продажба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама