Рочата се отърва с най-леката мярка „подписка“ за побоя над бургаския пицар

13:42, 04 май 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският Районен съд наложи мярка за неотклонение „Подписка“ на Димитър Харалампиев-Рочата. Той е обвинен за това, че на 14.04.2016 г., заедно със съучастник – Георги Недялков пред бургаска пицария са нанесли побой на свидетеля по делото - Мохамед.

Според бургаския Районен съд, престъплението, за което Харалампиев е обвинен, не е тежко по смисъла на чл. 93 т.7 от НК, тъй като се наказва с лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и с обществено порицание.

Пострадалият от побоя свидетел Мохамед не  е разпознал обвиняемия като участник в нанесения му побой. Свидетелят Марио Кръстев, който в показанията си твърди, че е видял добре и двамата нападатели, не бил поканен да разпознае обвиняемия Харалампиев като участник в престъплението. Не е ясно защо.

Позицията на самия Харалампиев пък е, че изобщо не се е намирал на мястото на престъплението на посочената от обвинението дата и час, както и че не е нанасял на Мохамед телесни повреди.

Извън посочените косвени улики, не са налице други доказателства, подкрепящи обвинението, поради което съдът намира, че в случая трудно може да бъде защитена тезата, че Харалампиев е автор на деянието, за което е привлечен като обвиняем.

На 18.04.2016 година Харалампиев се е явил с упълномощен защитник лично в Първо РУ на МВР гр. Бургас, където е участвал в действията по привличането му като обвиняем, дал е обяснения по обвинението и след това е участвал в разпознаване на живи лица от свидетеля Мохамед.

До настоящия момент Харалампиев не е осъждан за друго тежко умишлено престъпление. Освен, че не са налице конкретните хипотези на чл. 63 ал. 2 т. 1 – 3 от НПК, от доказателствата по делото не се установява наличието на реална, непосредствена и предстояща опасност Харалампиев да се укрие, или да извърши друго престъпление. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама