Отпускат още 6 млн. лв. за пътен възел „Запад“

12:23, 04 май 16 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнителни 6 млн. лв. са предложени за реализиране на етап от обект – пътен възел „Запад“ с надлез над Товарна жп гара, с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“ в Бургас, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Това стана ясно, след като Правителството е одобрило допълнителни разходи и трансфери в размер на 41,252 млн. лв. От тях 31,9 млн. лв. се предоставят по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на приоритетни пътни инфраструктурни проекти в страната.

За изграждането на пътен възел „Запад“ се говори отдавна. Общата стойност на проекта е 20 987 912,38 лв. с ДДС. Досега по реализацията му е извършено отчуждаване на имоти в неговия обхват, преместване на подземните комуникации, оформяне на подходите, изграждане на подпорните стени и фундаментите /основите/. В момента се строи самият виадукт - мостово съоръжение, което минава над ул. "Одрин".

Това е един от най-важните инфраструктурни обекти за Бургас и региона - надлез над Товарна жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“, ще доведе до извеждане на транзитния поток по обходен маршрут, разтоварване на основната улична мрежа и обезпечаване транспортно-комуникационното обслужване на територията. С новопроектираното трасе ще се осигури директна връзка от главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново не само с производствените зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищния комплекс, но и с цялото южно черноморско крайбрежие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама