Оставиха в ареста рецидивист, мушнал с нож карнобатски полицай

16:31, 03 май 16 25 205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд не уважи жалбата и остави в ареста 68-годишния Алекси Стоянов. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 23 април тази година в карнобатското село Церковски, чрез употреба на нож, е причинил лека телесна повреда на полицейски служител, който по време на деянието е бил на служба. За това престъпление е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. до 5 г., съобщиха от Прокуратурата.

Според прокурора от събраните доказателства може да бъде направен обоснован извод, че Стоянов е автор на престъплението. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува възможност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Тази възможност се обуславя от факта, че през месец декември 2015 г. Стоянов е осъден условно на 2 години „лишаване от свобода“. Престъплението, в което мъжът е обвинен, е извършено в изпитателния срок на горепосоченото деяние.

Алекси Стоянов е бил осъждан десет пъти за престъпления от общ характер, за девет от които е настъпила реабилитация по право, която ги е заличила. Престъплението по настоящото дело е извършено от обвиняемия само четири месеца след последното му осъждане. Окръжният съд на Бургас отчете, че липсват доказателства за конкретно заболяване на Алекси Стоянов, като медицинско обслужване на задържаните лица се осигурява и при условията на ареста.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и остави в ареста обвиняемия. Определението на Окръжния съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама