Вземете си почивен ден, за да запишете детето на градина в Бургас

15:13, 03 май 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Огромни опашки за плащане на данъци и такси се извиха пред Териториална дирекция „Приморие“ в центъра на Бургас, видя репортер на Topnovini.bg.

По думите на шефа на дирекция „Местни приходи от данъци, такси и реклама” към Община Бургас - Румен Шарпов, проблемът е във всички, които са чакали крайния срок, който е днес, за да си платят данъците и всъщност те са създали голямата бъркотия. А майките с деца на опашката коментираха, че това не е техен проблем, а на Общината.

„Явно организацията куца – да бяха направили отделна опашка за родителите, които са за получаване на готови удостоверения за постъпване в детски ясли и градини. Те веднъж вече са се редили на две опашки: първо, да си платят данъците и второ - да си платят допълнителна такса по два лева на родител за издаване на съответното удостоверение за липса на задължения“, коментира чакащи на опашките.

„Хиляди са родителите, които идват при нас в рамките на два-три дни за удостоверения за наличие и липса на задължения, почти всички служители са ангажирани с тях”, обясни заместничката на Румен Шарпов - Румяна Иванова. 

„Поне като ни цакат с по няколко такси за едно и също, да си бяха направили труда да не чакаме с малки деца по един час, трябваше да си вземем почивен ден”, негодуваха майки с бебета в ръка. Тях никой не ги бе пренасочил в отделна опашка с предимство и те си чакаха заедно с пенсионери без работа, които в последния момент са се сетили да си платят данъците на апартаментите и колите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама