„Обзор Бийч Ресорт“ отнесе 50 хил. лв. глоба за нелоялна конкуренция

12:35, 03 май 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 50 000 лева на „Обзор Бийч Ресорт“ ООД за нарушение по чл. 31 от ЗЗК – въвеждане в заблуждение. Дружеството е регистрирано във Варна.

Видно от кореспонденция на „Обзор Бийч Ресорт“ ООД (за периода октомври 2014 – януари 2015 г.) до собственици на апартаменти в хотелския комплекс „Обзор Бийч Ресорт“ и туроператори, дружеството обявява, че е поело управлението на комплекса в цялост, без да уточнява за своите клиенти и партньори същественото обстоятелство, че не притежава удостоверение за категоризация на обекта на свое име. В производството е установено, че към същия момент е налице валидно удостоверение за категоризация за същия комплекс на името на конкурентното дружество „Обзор Бийч Резорт Вакейшън” ЕООД.

Горното дава основание на КЗК да приеме, че процесните твърдения на „Обзор Бийч Ресорт“ ООД изпълняват фактическия състав на чл. 31 ЗЗК, тъй като съдържат неверни сведения относно съществени свойства на предлаганата туристическа услуга, а именно заблуда по отношение на наличието на всички необходими за законосъобразното й осъществяване документи.

При определяне на санкцията Комисията е взела предвид, че става дума за грубо нарушение на правилата на лоялната и честна конкуренция, както и обстоятелството, че изложените от дружеството твърдения оказват дългосрочно негативно влияние върху дейността на конкурент за целия сезон 2015 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама