„Нефтохимик“ подаде заявка за „А“ група, „Созопол“ и „Поморие“ – не

10:42, 03 май 16 / Спорт 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският "Нефтохимик" е подал заявка за участие в новата „А“ група, която смятат да сформират от Българския футболен съюз. Това стана възможно, след като на последната си сесия този месец местният парламент гласува Община Бургас да получи 51 % от акциите на клуба. По този начин „шейховете“ хванаха „последния влак“ за кандидатстване за елита, като това можеше да стане до края на месец април. 

За разлика от бургазлии извън списъка са вторият в „Б“ група "Поморие" и четвъртият "Созопол". За отбора на поморийци това не е изненада. Главният мениджър на клуба Огнян Ралев заяви още преди изтичането на срока, че футболният клуб няма да подава документи за административно включване в разширена „А“ група. "Ако можем да влезем в „А“ група по спортен път, с игра, ще играем. Но нямаме интерес да влизаме по документи“, каза той пред БТА.

Общо 15 клуба са подали заявка за участие в новата „А“ група, съобщи "Нова телевизия". Според информацията това са направили всичките девет отбора, които в момента се състезават в елита.

От БФС ще изпратят въпросник до всички кандидати, за да се запознаят с планирания им бюджет, вижданията им за формата на първенството и за броя мачове. Яснота за окончателния вариант на новата „А“ група ще има в началото на юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама