Ремонтират и разширяват моста по пътя Слънчев бряг–Кошарица за 360 хил. лв.

07:24, 03 май 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мостът по пътя Слънчев бряг – с. Кошарица ще бъде ремонтиран и разширен. Това се разбира от поръчката, която е обявила Община Несебър, показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност е 360 000 лева. Финансирането за изпълнение ще се осъществи от бюджета на Общината.

Кандидатите могат да подават своите оферти до 10 май тази година. Те ще бъдат отворени на следващия ден.

Работният проект предвижда едностранно уширяване на съоръжението. Съществуващият едноотворен мост представлява монолитна плочогредова конструкция с три надлъжни греди с дължина между фугите ~15,60 м. Ширината на съоръжението е 5,4 м. Проектното решение предвижда уширението да се осъществи с изграждане на нов мост от източната страна с ширина 5,05 м и дължина между дилатационните фуги 16,00 м.

Връхната конструкция се състои от три сглобяеми правоъгълни стоманобетонни главни греди, две монолитни напречни греди при устоите и монолитна пътна плоча. Главните греди са с дължина 16,0 м на осово разстояние 1,60 м. Долното строене е монолитно стоманобетонно. Представлява плътни устои с окачени конзолни крила, успоредни на пътя, с дължина 3,00 м.

Лагеруването на главните греди е чрез неопренови лагери с размери 200х300х48 мм. Тротоарните блокове са от водоплътен и мразоустойчив бетон. Върху тях чрез анкериране се монтира предпазния парапет. Типът напречен профил е решен при ширина на настилката 6.50 м, т.е. 2 х 3,25 м. Предвидени са нови банкети с напречен наклон 6 %. Избраният напречен наклон е 2,50 %.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама