Продават сграда на бургаска фирма, приватизирана от Кела

14:03, 02 май 16 25 913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административна сграда на „Водно стопанство Бургас“ АД е обявена за публична продан от частния съдебен изпълнител Ивелина Божилова, показа проверка на Topnovini.bg. Имотът се намира в Северната промишлена зона на града и се разпростира на площ от 255 кв.м.

Триетажната постройка се продава за дълг към „Интерлийз“ ЕАД. Търгът за нея тръгва от 184 000 лв. Стойността е 80 % от началната цена по първата продан. Сградата се продаваше за 230 хил. лв. по-рано тази година, но не намери купувач.

Кандидат-купувачите мога да подават своите оферти до 27 май тази година в канцеларията на съдебно-изпълнителната служба към Бургаския районен съд.

Дружеството „Водно стопанство“ беше приватизирано през 90-те години от Пламен Дишков-Кела, който е сочен като поръчител на убийството на месарския бос Димитър Стаматов-Мастара. По-късно фирмата мина под ръководството на майката на Дишков – Русанка. Заедно с нея в Съвета на директорите бяха Иван Киряков и Татяна Янева, които в момента се водят представители на акционерното дружество, сочи справка в Търговския регистър. Имуществото на „Водно стопанство Бургас“ е запорирано заради необслужван лизинг за техника и автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама