НАП-Бургас очаква още 10 000 данъчни декларации до 3 май

14:47, 01 май 16 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 10 000 подоходни декларации очакват в Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас до 3 май, когато и завършва кампанията за деклариране на доходите на физическите лица за миналата година и за заплащане на дължимите данъци.

От приходното ведомство в морския град апелират активно да се използват алтернативните начини за контакт с данъчното и предупреждават, че гражданите, избрали да декларират в последните дни на кампанията на място в салона за обслужване на НАП Бургас, трябва да знаят, че вероятно ще се наложи да чакат продължително. Вместо това подаването на данъчни декларации може да стане удобно от домашния компютър с безплатния ПИК, издаван от всеки един офис на приходната агенция.

От началото на годината близо 3000 бургазлии са получили своя ПИК, а общо в НАП са издадени над 30 000 персонални идентификационни кода, чрез които значително се улеснява получаването на различни услуги и данъчно-осигурителна информация от приходното ведомство.

Годишните данъчни декларации могат да бъдат изпратени и по пощата с препоръчано писмо с дата на пощенското клеймо не по-късно от 3 май 2016 г. Попълнената данъчна декларация може и директно да се входира на гише в 67 пощенски клона на територията на Бургаска област, 15 от които са в град Бургас. В този случай се издава разписка с входящия номер на декларацията, която трябва да се пази като доказателство, че  декларацията е подадена в срок.

Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като в същия срок трябва да бъде заплатен и дължимият данък за довнасяне. Всички данъци се плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама