„Нефтохимик“ и „Поморие“ си разделиха по точка

08:35, 30 апр 16 / Спорт 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дербито от XXVI кръг на Б футболна група между „Нефтохимик“ и „Поморие“ завърши при резултат 1:1.

След като двата отбора си размениха по една неуспешна атака още в началото на срещата, гостите от Поморие откриха резултата в 14-та минута след удар от фаул на Любомир Божинов. В 30-та минута „шейховете“ имаха възможност да изравнят, но изстрелът на Даниел Гаджев бе избит от вратаря на поморийци. След това Тихомир Трифонов стреля с глава, но стражът на „Поморие“ Янко Георгиев отново се намеси успешно.

През второто полувреме опасните ситуации зачестиха. Крайното 1:1 оформи капитанът на „Нефтохимик“ Станислав Жеков, който стреля след разбъркване в наказателното поле, в 80-та минута. В третата минута на добавеното време домакините имаха възможност да поведат, но удар на Илия Димитров бе париран от стража на гостите.

„За жалост не можахме да вземем нужната ни победа, но мисля, че се получи добро дерби. Стана здрав мач, без излишно напрежение. Момчетата и от двата отбора се постараха. Отборът на „Поморие“ е един от грамотните отбори, затова и показват резултати. Знаехме техните силни страни при статични положения, бяхме предупредили футболистите за това и малко по детински начин позволихме да ни отбележат гол от статично положение“, коментира след мача помощник-треньорът на „Нефтохимик“ Димчо Ненов.

Според него след 60-та минута неговите футболисти са се постарали и са успели да постигнат точката. Ненов смята, че резултатът е закономерен с оглед показаното и от двата отбора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама