Край на задръстванията на „Трапезица“ след реконструкцията на ул. „Крайезерна“

13:02, 28 апр 16 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реконструкцията на бургаската ул. „Крайезерна“ ще разтовари движението по натовареното кръстовище на „Трапезица“. Това съобщи днес пред  журналисти зам.-кметът по европейски политики и околна среда на Община Бургас Руска Бояджиева. Инвестиционният проект за реконструкцията на улицата е готов. Процедурата за провеждане на обществена поръчка също е в ход. Осигурени са и необходимите финансови средства.

„Очаква се в рамките на две години, ако всичко върви наред, да бъде реализирана тази реконструкция“, коментира Руска Бояджиева.

Тя посочи, че мненията, които изказват шофьорите и пешеходците, са доста противоречиви. Една част от хората са много доволни, от това, което се случва. Други обаче се оплаквали, че не е решен все още проблемът със задръстванията на тази точка в града.

„Никой не отрича, че съществува такъв проблем. Още в самото начало от възникването на идеята, както и в процеса на самото проектиране, ние твърдяхме, че не решаваме кардинално проблема със задръстванията в тази зона на Бургас. Това, което кръговото движение може да  направи, е да облекчи трафика, но не и да реши напълно този проблем“, добави още Бояджиева.

Кръговото движение на „Трапезица“ с реализацията на реконструкцията на ул. „Крайезерна“ е нещото, което ще доведе до решение на големия проблем с тези задръствания.

Бояджиева съобщи още, че предстои официалното въвеждане в експлоатация на пасарелката на „Трапезица“, както и на тази до хотел „Мираж“.

„Има си процедури, които трябва да се спазят, подготвяме документите. В рамките на 2-3 седмици се очаква официалното подписване на Акт 16. Обектите се ползват вече по предназначение, абсолютно нормално. Техническият надзор също се е произнесъл. Очакваме единствено да приключи процесът по официалното въвеждане в експлоатация“, обясни Руска Бояджиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама