„Дийп Пърпъл“, „Куин“ и „Пинк Флойд“ звучат в симфо-рок концерт в Бургас

10:21, 28 апр 16 / Култура 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в Бургас рок група и симфоничен оркестър ще излязат на една сцена. Това ще се случи на 4 май точно в 19:00 часа в залата на Държавна опера – Бургас. Концертът ще зарадва меломаните с вечните рок класики на „Дийп Пърпъл“, „Лед Цепелин“, „Куин“, „Бийтълс“, „Ролинг Стоунс“, „Пинк Флойд“, „Гънс енд Роузис“, както и със златните хитове на Елвис Пресли и АББА.

Аранжиментите и адаптацията за симфоничен оркестър са на диригента Свилен Симеонов, когото бургазлии познават от пламенния спектакъл Le grand tango и Испанската гала. Характерно за концертите, които са под неговата диригентска палка, е, че публиката става част от сценария. 

Какво ще чуем на симфо-рок концерта? Отговорът е стопроцентови хитове, а комбинацията между рок и класика ще накара публиката да запомни вечерта за дълго. Освен оркестъра на Държавна опера – Бургас в концерта се включва и формация „София”. Солисти са Бойчо Дечев – бас китара, Ясен Василев – ритъм китара, Калин Жечев – клавишни, Иван Андреев – ударни, Димитър Бакърджиев – саксофон и Станислава Димитрова-Съни – вокал. Концертмайстор е Ваня Златева.

Сред парчетата, които ще бъдат изпълнени, са Smoke on the water на „Дийп Пърпъл“, We will rock you на „Куин“, Another brick in the wall на „Пинк Флойд“ и др. знаменити рок класики.

Цената на билетите за шоуто са по 10, 12 и 15 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама