Стартирани са първите 15 процедури за наем на плажовете, 54 пясъчни ивици в Бургаско остават неохраняеми

17:35, 26 апр 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартирани са първите процедури за отдаване под наем на 15 плажа по българското Черноморие, чиито договори за концесия са изтекли или прекратени преди прехвърлянето на тази дейност към Министерството на туризма. Това заяви на брифинг в Бургас ресорният министър Николина Ангелкова. Тя се надява до средата на май месец тези плажове вече да имат наематели.

Ангелкова каза още, че идното лято неохраняемите плажове по цялото Черноморие ще са 90, като 54 от тях са в Бургаска област. Въпреки това на тях ще бъдат осигурени водни спасители и медицински лица, като отговорността за това ще поеме областният управител. За чистота имат грижата общините.

Министър Ангелкова каза още, че е готова концепцията за групиране и категоризирането на плажовете и новите методики. В следващите дни те ще бъдат обсъдени в детайли с представителите на туристическия бранш и заинтересованите страни - кметове и областни управители, след което ще бъде качена за обществено обсъждане. Това лята категоризацията няма как да влезе в сила, защото трябва да мине и пред Народното събрание, но от следващото групирането ще е факт.

От министерството водят разговори с концесионерите на плажовете за намаляване цената на чадърите и шезлонгите, доколкото е възможно това, тъй като се работи със заварени договори. Но при новото категоризиране на плажовете с новите методики процесът ще бъде урегулиран, обеща Ангелкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама