Пребиха бивш директор на МБАЛ-Бургас, местните му колеги осъждат нападението

14:51, 05 апр 16 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият директор на МБАЛ-Бургас проф. д-р Стефан Станчев е бил  пребит рано тази сутрин в квартал „Бели брези“ в столицата, където живее към настоящия момент. Той е началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Анна“. Проф. Станчев е бил нападнат от две маскирани лица, които са го пребили с метални пръти. Вследствие на побоя е получил черепно-мозъчна травма, лицево–челюстна травма и очна травма, съобщава София Topnovini.bg. От Бургаската болница изпратиха писмо до медиите, в което посочват, че са потресени от тази жестокост.

„Не намираме думи, с които да окачествим престъплението, жертва на което стана лекар, уважаван професор, човек, помогнал на хиляди - нашият колега проф. Стефан Станчев. Проф. Станчев оперираше в бургаската болница и бе неин директор преди години. Днес научихме, че е бил нападнат, пребит и сега е в тежко състояние, с опасност за живота. Предстои му тежко и трудно възстановяване“, пишат в писмото си медиците.

По техните думи, още  по-цинично и нагло е, че този акт е извършен в навечерието на Световния ден на здравето – ден, приет за празник на българските лекари, медицински сестри, медицински работници.

От болницата призовават институциите в здравеопазването спешно да направят необходимото, за да се чувстват българските лекари защитени и да работят спокойно.

„Отчитаме, че нападенията по време на служба вече са инкриминирани, но това не е достатъчно и те не са намалели. В нашата работа обидите, грубите думи и заплахи са ежедневие. Едва ли има друг сектор, в който работещите да се чувстват толкова често унижавани“, обясняват още бургаските лекари.

Те се обръщат и към институциите в правораздаването – извършителите на този варварски акт да бъдат бързо разкрити и да понесат строго наказание.

Проф. Станчев е бил директор на МБАЛ-Бургас през 2009 - 2010 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама