Автото в Бургас избира най-добър млад шофьор и автомонтьор

11:30, 23 мар 16 25 985 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионална гимназия по транспорт Бургас ще бъде домакин на регионалното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ на 25-ти и 26-ти март, съобщиха от училището. Гимназията посреща 8 отбора от професионални гимназии от Габрово, Стара Загора, Сливен, Ямбол, с. Градница, Казанлък.

Бургас ще бъде представен от два отбора – на Механотехникума и на домакините от гимназията по транспорт. Състезанието цели да се осигури възможност на учениците от професионалните гимназии да демонстрират теоретична подготовка, практически умения и компетентности, придобити при обучението по професията за изпълнение на автомонтьорски операции, спазване на правилата за движение по пътищата и безопасно майсторско управление на автомобила.

Състезателите са ученици от XI и XII клас от професионалните гимназии, провеждащи обучение по специалностите Автотранспортна техника и Пътно-строителна техника на професиите Техник по транспортна техника и Монтьор на транспортна техника от професионално направление Моторни превозни средства, кораби и въздухоплавателни средства.     

Класиралият се на първо място отбор ще участва в Националния кръг, който ще се проведе на 14 – 16.04.2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама