Всички бургазлии ще имат възможността да изучават китайски през септември

13:58, 11 мар 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изучаването на китайски език в Бургас ще стартира през месец септември, като всички жители на града ще имат възможността да се запишат на курсовете, съобщиха от Общината. Това стана ясно днес при проведена делова среща между зам.-кметовете Красимир Стойчев и Йорданка Ананиева с г-н Лонг Тао от институт "Конфуций". Заедно с него те посетиха набелязаните училища, в които ще започне да се преподава този чужд език между 12 и 16 часа седмично. Това са Търговската гимназия, СОУ "Кирил и Методий" и Математическа/Френска гимназия.

Изучаването на китайски ще става по желание на учениците и техните родители. Очаква се тук да пристигнат двама китайски преподаватели, за които Общината пое ангажимент да осигури жилище.

Отворени курсове по китайски език ще се провеждат и в Бизнес инкубатора. Това е допълнителна възможност за всички останали жители на града, които проявяват интерес към овладяване на този език.

Община Бургас се подготвя да кандидатства по китайска програма и за обзавеждане на специализиран училищен смарт кабинет.

"Щом има интерес да се преподава китайски тук, значи ще има нужда от кадри с такава квалификация. Това е добра вест за пазара на труда в Бургас. Надявам се да привлечем и повече китайски туристи в региона", коментира кметът Димитър Николов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама