Община Бургас прави нов опит да се сдобие с дрон за 140 хил. лв.

16:09, 13 фев 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас отново търси доставчик на безпилотна летателна система за мониторинг на морските отпадъци, след като първия опит това да се случи се оказа неуспешен. През есента на миналата година Общината опита да намери изпълнител на поръчката, но тя беше прекратена поради слаб интерес.

"За съжаление имаше само една подадена оферта и това даде основание да прекратим поръчката. Ние наистина искаме да има съревнование и да изберем най-добрия апарат, който да върши работа за обследване чистотата на морските води и да помогне в разрешаването на проблеми, свързани с бедствия и аварии”, заяви тогавашният зам.-кмет по "Европейски политики и околна среда" Атанаска Николова.

Новата поръчка е със същите параметри като тази преди около половин година. Прогнозната й стойност е 140 792 лв. без ДДС.

Безпилотната летателна система трябва да е с вградена камера, която да е в състояние да изпълнява професионални научноизследователски мисии чрез въздушно наблюдение на отпадъци по бреговата ивица в реално време, както и в офлайн режим.

Дронът трябва да е оригинален, нов и неупотребяван. Той трябва да отговаря на изискванията за безопасност в сектора, както и да бъде придружен с пълни описания и указания за експлоатация и поддръжка.   

Акцентът в ползването на летателното средство е Бургаският залив и неговото опазване, но той ще се ползва и за нуждите на Басейнова дирекция – Варна и Института по океанология към БАН.

Срокът за подаване на оферти или заявления за участие в поръчката е 24 март тази година. Ценовите предложения ще бъдат отворени на следващия ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама