Състезания по 5 вида спорт ще се проведат в Бургас днес и утре

10:12, 13 фев 16 / Спорт 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Любителите на спорта от Бургас и региона ще имат възможността да гледат елитен волейбол, баскетбол и хандбал през уикенда, а ученици ще доказват кой е по-добър на тенис на маса и шахмат.

От 16:00 часа днес в зала "Младост" е мачът от 14-ия кръг в Националната волейболна лига при жените между отборите на "Бургас 2007" и "ЙЕБ" - Шумен. Бургазлийки са на шесто място в класирането с 11 точки /4 победи и 7 загуби/. Гостенките от Шумен са осми с  5 точки /2 победи и 10 загуби/.

Интригуващ  реванш от четвъртфиналите за Купата на България по баскетбол при жените ще изиграят отборите на "Нефтохимик 2010" и "Берое". Този двубой е от 18:00 часа в зала "Бойчо Брънзов" също в събота. Бургазлийки трябва да наваксват аванса от 10 точки, който имат гостенките от първата среща в Стара Загора, за да се класират за финалната четворка.

Дербито от хандбалното първенство при мъжете между отборите на "Фрегата" и варненския "Спартак" е от 14:00 часа в неделя в зала "Младост". Бургазлии са втори в класирането с 14 точки /7 победи и 1 загуба/, а гостите, които подсилиха  състава си през зимната пауза, са четвърти с 10 точки /4 победи, 2 равни и 3 загуби/.

В събота и неделя ще се проведат и общинските ученически игри по волейбол - възрастова група 8-10 клас юноши и девойки, шахмат и тенис на маса - възрастови групи 5 - 7 и 8-10 клас юноши и девойки. Срещите ще се изиграят в спортна зала "Нефтохимик".

В надпреварата ще се включат 20 училища с 50 отбора и 285 състезатели в трите спорта. Те ще определят общинските първенци в ученическите игри на Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама