Вторият обирджия в Средец съжалявал за извършеното, бил подведен

17:14, 10 фев 16 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Не знаех, че Христо има пистолет. Съжалявам за извършеното. Бях подведен”.

Това заяви в съда Бойко Борецов, който бе задържан след опита за обир на инкасо автомобила в Средец в понеделник, при който охранител застреля неговия съучастник и братовчед Христо Борецов.

Прокуратурата поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за 20-годишния бургазлия с мотива, че в противен случай той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Според държавния обвинител няколко свидетели са го видели, че именно той е единият от извършителите на нападението. Двама полицаи с кола го преследвали, докато Бойко се опитвал да избяга от местопрестъплението.

От своя страна адвокатът на обвиняемия Петър Димитров оспори това искане. Той посочи, че пистолетът с нападателите по никакъв начин не можел да се свърже с Бойко Борецов. Подзащитният му досега нямал криминални прояви, не е осъждан и нямало да се укрие или да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат от ареста. Адвокатът предложи да му бъде наложена мярка „домашен арест”, към което искане се присъедини и самият обвиняем.

В съда присъстваха и близки на задържания. Две негови приятелки със сълзи на очи обясняваха пред медиите, че Борецов бил много добро момче и имат само хубави впечатления от него.

Окръжният съд се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Бойко Борецов да бъде задържан под стража. Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама