140 хил. лв. е имало в инкасо колата в Средец, обирджиите опитали да я отмъкнат заедно с парите

16:56, 08 фев 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 140 хил. лв. е имало в инкасо автомобила, който беше нападнат тази сутрин до пощата в Средец, съобщи на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Братовчедите Христо и Бойко Борецови са използвали пистолет, който експертизата тепърва ще установява дали е газов.

От думите на прокурор Петров се разбра, че двамата нападатели са се опитали да избягат от местопроизшествието с инкасо автомобила. Охранителите обаче са осуетили този им опит и са простреляли Христо с един куршум, който се е оказал фатален за 20-годишния младеж.

Бойко Борецов е хванат на няколкостотин метра от мястото на инцидента. Той е задържан за срок от 24 часа. Утре сутринта предстои да му бъде повдигнато обвинение и да му се поиска постоянна мярка „задържане под стража”.

За извършеното деяние се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Любомир Петров посочи, че охранителят е бил напръскан със спрей от нападателите. Той е стрелял със законно притежавано оръжие и при самоотбрана. След случая му е оказана медицинска помощ. Няма данни нападателите да са възпроизвели изстрел с техния пистолет.

Всички пари от инкасото са иззети от разследващите. Те са били предназначени за пенсии.

Бойко Борецов си е признал вината в първоначалния разговор с полицията. Тепърва обаче предстои той да бъде разпитан утре в присъствието на адвокат.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама