Премръзналите мигранти, задържани край Малко Търново, са в стабилно състояние

12:47, 08 фев 16 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нелегалните мигранти, които бяха открити премръзнали в района на Малко Търново, са в стабилно състояние. Това съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на МБАЛ-Бургас, където бяха приети за лечение.

Двамата мигранти, които бяха настанени в реанимацията, вече са излезли от кома. Те са напълно стабилизирани и няма опасност за живота им, затова ще бъдат преместени в терапевтично отделение. Децата от групата все още не са изписани. Състоянието им е стабилно. Измръзванията са преодолени и няма да има последствия за крайниците им.Тяхното изписване най-вероятно ще стане през следващите дни, за момента остават за наблюдение в болницата. Малчуганите са в същите отделения и не са премествани.

Припомняме, че общо 15 нелегални мигранти, след които 11 деца, бяха приети в събота през нощта в МБАЛ-Бургас, всички с различна степен на измръзване, което е наложило незабавното им постъпване в болницата. Те са били задържани в района на Малко Търново. В Катедра „Съдебна медицина” бяха транспортирани телата на две починали жени, които са намерение в същия район.

Децата в групата мигранти са на възраст от 4 до 16 години. Четири от тях бяха приети във Второ отделение по обща хирургия. Други 6 - в Детското отделение и едно -  в отделението по гастроентерология.

След като бъдат изписани от болницата, децата ще бъдат настанени там, където е определено мястото за тяхното пребиваване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама