Момиче на 16 г. и жена на 30 са починалите бежанки край Малко Търново (аудио)

11:20, 07 фев 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момиче на възраст около 15-16 години и жена на 30 г. са загиналите от измръзване бежанки на границата край Малко Търново. Това съобщи директорът на МБАЛ-Бургас д-р Георги Матев (чуйте аудиото). В момента телата на починалите са в „Съдебна медицина“.

Приетите през изминалата нощ 11 деца от групата мигранти са в добро състояние. Само едно от тях е в малко по-тежко състояние, но няма опасност за живота им. Измръзнали са краченцата на децата, други органи не са им засегнати. Според д-р Матев най-вероятно още утре децата ще бъдат изведени от болницата и настанени там, където е отредено мястото им за пребиваване на българска територия.

Двама от възрастните пациенти, които са хоспитализирани към 02.00 часа през нощта и са късно намерени в околностите на Малко Търново, са приети в болницата в критично състояние. Постъпили са в реанимацията в кома, но благодарение на грижата на лекарите в момента те са в добро състояние и са контактни. Лечението им ще продължи няколко денонощия до пълно възстановяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама