Имот на Николай Банев в Созопол излиза на търг за близо 1 млн. лв.

08:29, 07 фев 16 25 702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заведение на известния бизнесмен Николай Банев в Созопол е обявено за публична продажба от частния съдебен изпълнител Трифон Димитров към Бургаския окръжен съд, показа проверка на Topnovini.bg. Имотът се намира на ул. "Републиканска" в морския град и е със застроена площ от 950 кв.м, намиращ се на парцел от 3414 кв.м.

Началната обявена цена за търга е 992 000 лв. без ДДС.

Ресторантът е собственост на фирмата „Хелио-тур-с” АД. Дружеството е представлявано от „ТХ Русалка Холидейз”, чийто управител е съпругата на Банев – Евгения. „Хелио-тур-с“ беше държавна фирма, която бизнесменът приватизира през 2000 г.

В обявлението за продажбата не се посочва кой е взискателят по делото, но дълговете на Банев не са тайна. Преди няколко години бизнесменът загуби къмпинг „Градина”, а по-късно и „Каваци” беше обявен за продажба за задължения към Агенцията за приватизация. Собственик на къмпинга също беше „Хелио-тур-с“, а дълговете бяха на свързаното с него „Приват турист“ заради неизпълнени приватизационни ангажименти.

Опит да бъде продаден въпросният ресторант беше направен и през 2012 г. Тогава купувач не се намери. Кандидатите да го придобият сега могат да подават своите наддавателни оферти от 8 февруари до 8 март тази година в Районен съд Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама