С над 2 млн. лева искат да модернизират водопреносната мрежа на Минералните бани

17:14, 06 фев 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас се кани да модернизира водопреносната мрежа за минерална вода в бургаския квартал Минерални бани, показа проверка на Topnovini.bg. За да осъществи обаче проекта, Община Бургас трябва да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Вносител на предложението е зам.-кметът по околна среда и европейски политики Руска Бояджиева. Прогнозната стойност на предвидените инвестиции възлиза на 2 340 000 лв. с ДДС.

„С цел редуциране на финансовата тежест е възможно етапното изпълнение на обекта, при което първоначално се реконструира съществуващия сондаж Б-191 с паралелна реконструкция на основните водопреносни клонове, доставящи минерална вода до съществуващите законни абонати и разработване на сондаж Б-165, за захранване на общински имоти, а на следващ етап бъде разширена мрежата, на всеки един от двата сондажа с възможност за включване на нови абонати към нея“, се казва в искането.

Чрез средствата, които Община Бургас може да получи от ПУДООС, ще бъде осигурено по-добро качество на водоснабдяването на балнеологичните комплекси и зоните за рекреация и спорт. Ще се ограничат загубите на вода във водопреносната мрежа и ще бъдат създадени допълнителни възможности за развитието на балнеолечението, профилактиката и спорта.

Искането на местната администрация ще бъде подложено на гласуване по време на сесията на ОбС-Бургас този месец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама