От 9 до 5 г. затвор за наркогрупата на Джуката, действала в Бургас

14:53, 05 фев 16 25 867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният наказателен съд наложи 9 години лишаване от свобода на Виктор Боцев-Джуката, ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на СНС. Различни по размер наказания са присъдени на други участници в групата: 8 години затвор и 40 000 лв. глоба на Цветомир Иванов, 6 години и 40 000 лв. глоба на Катерина Янева, 5 години и 40 000 лв. глоба на Николай Симеонов-Шопа и 5 години лишаване от свобода на Георги Димитров, известен с прякора Пишката. Съдът оправда за участие в групата обвинените Красимир Кръстев-Простака и Николай Ников.

СНС прие тезата на Специализираната прокуратура, подкрепена от доказателствата по делото, че от октомври 2011 г. до 27 юни 2012 г. групата незаконно е разпространявала наркотични вещества в София, Бургас и Бургаска област - предимно хероин, амфетамини и марихуана. Участниците разфасовали на дози на наркотиците, получавани на едро от Боцев, и ги продавали на клиенти. За целта те ползвали „услугите“ и на улични дилъри, като в повечето случаи им доставяли стоката, без да се виждат с тях. Оставяли я в тайници и информирали дилърите от уличен телефон, когато въпросните тайници са „заредени“. От София до Бургас наркотиците били изпращани с куриерски пратки или в автобуси по редовни линии. В други случаи били превозвани с автомобил от Иванов и Янева.

Съдът остави Виктор Боцев с марка за неотклонение „Задържане под стража“, а Катерина Янева – с „Парична гаранция“.

Групата на Джуката бе сочена за наследник на тази на Митьо Очите, след като той влезе в затвора. Самият тартор Боцев е софиянец, като в Бургас организацията му се представляваше от Красимир Простака, Николай Шопа и Георги Пишката.

По информация на в. „168 часа” разследващите започнали да разплитат черноморската мрежа за пласиране на дрога, след като наблюдавали бургаския дилър Цветомир Иванов. През 2009 г. полицаи атакуваха нает от него апартамент в к-с "Меден рудник" и откриха вътре малка оранжерия за отглеждане на марихуана и около 300 грама хероин, амфетамини и кока.

Активността му в този бизнес става причина Иванов да се запознае със софиянците Виктор Боцев-Джуката и Красимир Кръстев-Простака. И след като излиза от затвора през септември 2011 г., той веднага започва да пласира наркотици заедно с Николай Симеонов-Шопа, който въпреки прякора си е от Бургас. Само след месец свобода двамата започват да се снабдяват с хероин, амфетамин, метамфетамини и пико от Виктор Джуката и Красимир Простака. Много скоро Цветомир и Шопа поели пласмента не само за областния град, но и за малките градчета в района.

Наркогрупата е разбита от ГДБОП през 2012 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама