Търговията на четири плажа по Южното Черноморие остава под контрола на Лиляна Павлова

12:02, 05 фев 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Контролът на търговските дейности за четири плажа по Южното Черноморие ще остане при министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, пише „Капитал”. Нейното ведомство ще одобрява схемата за поставянето на преместваемите обекти и съоръжения на територията на селищните образувания с национално значение - Елените, Слънчев бряг, Дюни и Международен младежки център – Приморско. За министъра на туризма остават останалите морски плажове.

Вчера Народното събрание прие на първо четене промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК). С тях предоставянето на концесии и наеми на плажове преминава от регионалното към туристическото министерство, но контролът върху търговските дейности и схемите за разполагане на съоръжения на най-атрактивните плажове в големите курорти остават при регионалния министър.

В мотивите към законопроекта обаче липсва обосновка защо шест плажа в големите курорти остават при регионалния министър. По-рано, при гледането на проекта в ресорната комисия, Ангелкова е обяснила, че законовите промени и прехвърлянето на правомощията на цялата документация за плажовете са първият етап на планираната реформа. След това министерството ще финализирало концепцията си, казва още „Капитал”.

Припомняме, че в средата на януари правителството прекрати процедурите за предоставяне на концесия на 15 плажа по Черноморието. Плажовете трябваше да бъдат отдавани за срок от 15 години, но бяха прекъснати, за да могат да започнат наново вече от министерството на Николина Ангелкова. Същевременно обаче в промените на закона бе записано и че контролът на търговските дейности за няколко големи плажа остава при министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама