Отлично се представиха бургаските грации по време на първото за годината контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика, който се подготвя за Европейското първенство през юни, съобщиха от Общината.

14-годишната Полина Иванова от клуб "Черноморец" с лична треньорка Рада Вражева зае първото място при девойките старша възраст, конкурирайки се с още 11 момичета. Полина събра в многобоя 58,100 точки. След талантливата бургазлийка се наредиха Галатея Герова от "Тракия Елит" - Пловдив с 56,133 точки, Йоана Николова от "Чар ДКС" - Варна с 55,566 точки и т.н.

При жените две от общо осемте националки са от Бургас. Мария Матева от клуб "Олимпия 74", с лична треньорка Петя Монева се класира на второ място на контролното с  64,750 точки. Победителката Невяна Владинова от "Левски" завърши с минимална преднина и сбор от  64,900 точки.

Другата бургаска представителка при жените, 15-годишната Ерика Зафирова също от клуб "Олимпия 74", остана четвърта с 63,100 точки.

Следващото контролно състезание на националките е на 10 февруари.

Най-добрите, а сред тях със сигурност ще попаднат Полина Иванова при девойките и Мария Матева при жените, ще участват на изключително силния международен турнир "Гран При" в Москва в края на февруари. 

Старши треньор на девойките е Валентина Ганева, а на жените – Ефросина Ангелова.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно