Бургаска гимнастичка спечели контролното на националките за девойки

10:46, 20 яну 16 / Спорт 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отлично се представиха бургаските грации по време на първото за годината контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика, който се подготвя за Европейското първенство през юни, съобщиха от Общината.

14-годишната Полина Иванова от клуб "Черноморец" с лична треньорка Рада Вражева зае първото място при девойките старша възраст, конкурирайки се с още 11 момичета. Полина събра в многобоя 58,100 точки. След талантливата бургазлийка се наредиха Галатея Герова от "Тракия Елит" - Пловдив с 56,133 точки, Йоана Николова от "Чар ДКС" - Варна с 55,566 точки и т.н.

При жените две от общо осемте националки са от Бургас. Мария Матева от клуб "Олимпия 74", с лична треньорка Петя Монева се класира на второ място на контролното с  64,750 точки. Победителката Невяна Владинова от "Левски" завърши с минимална преднина и сбор от  64,900 точки.

Другата бургаска представителка при жените, 15-годишната Ерика Зафирова също от клуб "Олимпия 74", остана четвърта с 63,100 точки.

Следващото контролно състезание на националките е на 10 февруари.

Най-добрите, а сред тях със сигурност ще попаднат Полина Иванова при девойките и Мария Матева при жените, ще участват на изключително силния международен турнир "Гран При" в Москва в края на февруари. 

Старши треньор на девойките е Валентина Ганева, а на жените – Ефросина Ангелова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама