Откриха изчезналото куче Мерилин от Сарафово, било продадено на пазар за животни в Стара Загора

10:39, 16 яну 16 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След повече от 5 месеца упорито търсене бургазлийката Доли Стефанова успя да намери изчезналото си кученце. Малкото четириного, на име Мерилин, е било продадено на пазар за животни в Стара Загора. Купено е от старозагорско семейство през октомври м.г. Историята на изчезналото при мистериозни обстоятелства чихуахуа, ви разказхме в края на 2015 г.

Мерилин изчезва на 25 юли м.г. от двора на фамилната къща на Доли Стефанова в бургаския квартал Сарафово и оттогава бе в неизвестност. Нейната стопанка разказа пред Бургас Topnovini.bg, че няколко дни преди изчезването на кучето ѝ е забелязала съмнителни хора да обикалят край къщата. На няколко пъти те са закачали Мерилин и останалите кученца на семейството през оградата. Понеже Мерилин била най-доверчива от животните, крадците избират точно нея.

Стефанова сподели, че въпросните хора се придвижвали с бургаска червена "Лада 5", която е имала багажник на покрива.

Оказва се наистина, че крадците са рус мъж и пълна жена, които обикалят със същата кола из страната и препродават откраднати кученца. На пазар за животни в Стара Загора мъжът е успял да изтъргува две кученца - Мерилин и едно йорки. Разказвал на купувачите, че заминава за чужбина и затова се налагало да си продаде любимците.

Преди седмица обаче новите стопани на Мерилин попадат на материал относно нея в социалната мрежа. Прочитат, че домашният любимец се издирва, и пред тях се явява дилема какво да правят. Те вече са се привързали към Мерилин и им е свидна, а от друга страна се притесняват, че е открадната. В крайна сметка взимат тежкото решението да се разделят с кученцето и да го върнат при нейната стопанка.

„Много съм щастлива от факта, че все още са останали съвестни и отговорни хора, които са взели решение да върнат кучето, макар да имат дечица, които също не искат да се разделят с него. Обадиха ми се, пратиха ми снимки и аз отидох в Стара Загора и го получих”, разказва през сълзи Доли Стефанова и благодари на Бог, че чудото се е сбъднало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама