Скок на полетите до Бургас за сезон 2016, чакат се 1,5 млн. руснаци

14:06, 29 ное 15 25 772 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
35 % е договореното увеличение на полетите до летищата в Бургас и Варна за летен сезон 2016 през туроператора TUI. Ръстът на заявките от Германия е двоен. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова телевизия. Тя обясни, че не може да се разчита само на имиджова кампания и че някой ще види и ще реши да дойде в България. Затова се работи по директни договаряния с големите чуждестранни туроператори.

Ангелкова цитира изказване на председателя на Уралската агенция по туризъм Михаил Малцев, че България има шанс да посрещне 1.5 млн. туристи следващото лято. За това ще допринесе и ситуацията в момента по оста Русия – Турция като ефект от свалянето на руския изтребител над Сирия.

"Към днешна дата те са 450 хиляди, а в последните пет години средно сме посрещали около 600-700 хиляди руски туристи годишно", каза Ангелкова и допълни, че приема думите за 1.5 млн. летовници по-скоро като положителен сигнал, че следващият сезон ще бъде по-добър от този.

Министърът заяви още, че видеото с участието на холивудските звезди Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас, Салма Хайек, Ейдриън Броуди, Джейсън Стейтъм и др., в което те казват ласкави думи за страната ни, е направило страхотна реклама на България, преди още да е стартирала реалната му промоционална кампания. В момента клипът се споделя само в социалните мрежи и е показван по време на прожекцията на филма „Съдилището“, което е българската номинация за „Оскар“. Видеото е прожектирано и по време на дебата на министрите на туризма в Лондон, като е било оценено високо от популярния водещ на CNN Ричард Куест. Всичко това е важно, за да идват повече туристи у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама