„Лидл“ заема мястото на изгонения „Карфур“ в най-големия бургаски мол

08:48, 29 ное 15 25 649 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германската верига „Лидл“ открива нов магазин в Бургас. Той ще се намира в най-големия бургаски мол в комплекс „Славейков“. Официалното откриване е обявено за 30 ноември в 8:00 часа.

Новият „Лидл“ ще заеме мястото на магазина на конкурентната верига „Карфур“, който се намираше на първия етаж на търговския център. В началото на лятото договорът с него беше прекратен заради неплащане на наема.

Проблемите с „Карфур“ у нас започнаха, след като беше закупен от гръцка фирма. Набралата популярност заради хубавите промоции френска верига постепенно отстъпи от позициите си, като занижи значително количеството от стоки, оттам намаляха и клиентите,което доведе на спад на оборота. В момента в Бургас работи само магазинът в мола в „Изгрев“, но според специалисти и неговите дни са преброени. По-рано този месец в близост отвори врати трети поред магазин в Бургас от веригата „Кауфланд“, а до него от няколко години работи и „Лидл“.

С откриването на поредния си магазин „Лидл“ афишира амбиции скоро да са превърне в лидер сред продавачите на бързооборотни стоки у нас. През миналата година брандът стана втората по големина верига за търговия на дребно в страната, като с приходи от почти 540 млн. лв. измести „Билла“. Първото място продължава да се държи от „Кауфланд“, който обаче е собственост също на германската група Schwarz, както и „Лидл“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама