Шефът на КАТ-Бургас взел документите на организатора на протестното автошествие

15:54, 28 ное 15 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на „Пътна полиция“ в Бургас взел документите на основния организатор на протестното автошествие срещу поскъпването на цените на винетките Николай Димитров от местната Асоциация за защита на дребния и среден бизнес. Това е съобщил последният пред радио „Фокус“.

По време на шествието колата на Димитров е била спряна от полицейски автомобил с включени аварийни светлини, който е карал в насрещното движение.

„След като спрях, той се изравни и без да се легитимира, полицай ми поиска документите за самоличност, като ми крещеше. Държах си документите, но не му ги давах, тъй като не ми обясни какво става. В колата разпознах началника на КАТ, който ми каза, че изпълняват полицейско разпореждане. Взеха ми документите, потеглиха и след около 15-ина минути същата кола по същия начин ме спря и ми върнаха документите, без да ми обяснят защо. Ако не бях разпознал началника на КАТ, нямаше да си дам документите”, разказва Димитров. Той е категоричен, че е уведомил полицията през седмицата за провеждането на протеста.

Началникът на КАТ-Бургас Иван Ишкиев е отказал коментар.

Протестът срещу поскъпването на цените на винетките е приключил. Автошествието обаче е станало причина за образуването на 5-километрова тапа към квартал Ветрен. Постепенно нещата са се нормализирали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама