Готвач на дрога бе оставен "на топло" от бургаската Темида

20:47, 27 ное 15 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд не уважи жалбата и остави в ареста сливналията Красимир Станков, който е привлечен като обвиняем за производство и разпространение на наркотични вещества.

Станков е обвинен за това, че на 14 май тази година в с. Стара река, общ.Сливен, при условията на опасен рецидив и в съучастие с още три лица,  без разрешително произвеждал и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (около 1,5 кг. метамфетамин).

За престъплението законът предвижда наказание от 5 до 15 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер на  от 20 до 100 хиляди лева.

46-годишният Станков има 12 самостоятелни влезли в сила присъди в периода 1990-2013г.

Трите лица, с които Станков е бил в съучастие за престъплението в което е привлечен като обвиняем, са били задържани още на 15 май. Тогава обаче органите на реда не успяват да задържат Станков, който избягал с автомобил, избутвайки полицейски патрул. По късно превозното средство, изоставено от Станков, е намерено в Еленския балкан.         

В последствие Станков е бил обявен за издирване, като му е издадена и Европейска заповед за арест.

Той е задържан на 16 ноември в София. При акцията в него са открити фалшиви документи за самоличност и наркотични вещества, а в таванското помещение, което е обитавал, е имало прекусори.

Апелативният съд счита, че има голяма опасност Станков да се крие или извърши друго престъпление, ако се намира на свобода.

Определението на Апелативен съд –Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама