Погнаха бургаските търговци заради „Черния петък”

14:14, 27 ное 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на потребителите в Бургас е започнала още от сутринта проверки по магазините във връзка с т. нар. „Черен петък”, като се следи за коректността и лоялността на търговците, съобщи за Topnovini.bg директорът на местната КЗП Николай Стойков. Проверките ще бъдат осъществявани през целия ден.

„Следи се за всичко от гледна точка на обявяването на самото намаление. Проверява се предварителната информация, която не трябва да бъде подвеждаща за потребителя”, обясни Николай Стойков.

Всеки търговец трябва да е посочил период и процент на намалението, а върху самите стоки задължително трябва да присъства както старата цена, така и новата.

Потребителите от своя страна трябва да бъдат внимателни за това как е обявено намалението и процентът, който е посочен, тъй като може да се окаже, че той не е действителен.  

До момента не може да се каже дали има констатирани нарушения. Такива могат да бъдат обявени чак след като приключат проверките, добави шефът на КЗП-Бургас. Санкциите пък са различни за отделните видове нарушения. Те варират между 500 и 1000 лева, но биха могли да достигнат и до 3000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама