Делото за убития бежанец край Средец пред финал

15:14, 26 ное 15 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за убития бежанец край Средец е на финалната права. Това съобщи на брифинг пред бургаските медии апелативният прокуор на Бургас Любомир Петров. На 15 срещу 16 октомври тази година граничният полицай Хамбарлиев стреля във въздуха под известния Аврамов мост, за да спре група бежанци, нелегално проникнали в страната. Куршумът рикошира в моста и уби единия от групата афганистанци.

„Изчаква се заключението на една много сложна, комплексна експертиза, съдебномедицинска, трасологична и балистична, с която искаме категорично, на 100% да се установи, че става дума за рикошет. За да можем да направим адекватни правни изводи дали следва да носи отговорност и каква граничният полицай, който е прострелял бежанеца”, заяви апелативният прокурор Любомир Петров.

Няколко часа след трагичния инцидент началникът на съдебна медицина в Бургас д-р Галя Милева съобщи, че на 100 процента куршумът, убил бежанеца край Средец, е рикоширал.

Междувременно в подкрепа на граничния полицай Вълкан Хамбарлиев от Средец започна подписка. 42- годишният Хамбарлиев работи като граничар повече от 10 години.

Прокуратурата пък започна проверка дали застреляният край Средец афганистанец е бил джихадист заради слух, че той е част от щурмови отряд на „Ислямска държава”, базиран в Турция.

Разследващите чакат резултат от системата Евродак, където са изпратили негови пръстови отпечатъци. Те може да съвпаднат с тези на някой издирван в цял свят терорист.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама