Общинските съветници в Бургас сведоха глави пред жертвите на атентатите по света

09:42, 26 ное 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С едноминутно мълчание общинските съветници в Бургас почетоха паметта на жертвите на терористичните атаки по света.

Като първа точка от дневния ред бе подложена на гласуване и декларация от Реформаторския във връзка с терористичните атаки във Франция, при които загинаха 130 души, а други 350 бяха ранени в нощта на 13 ноемри. Писмото ще бъде изпратено до посланика на Република България във Франция Ксавие Лапер дьо Кабан.

„Във връзка с терористичните атаки в Париж на 13 ноември 2015 г., бихме искали да изкажем нашата съпричастност и съболезнования към Вас, френския народ, семействата на жертвите и ранените в този ужасяващ акт, в самото сърце на столицата на Република Франция. В този момент, ние като европейци, проявяваме солидарност и стоим един до друг, изправени срещу страха, терора и тиранията. Бог да прости жертвите“, мотивираха се съветниците от групата на Реформаторския блок.

Общинският съветник от СЕК Георги Манев пожела към декларацията да бъдат добавени и останалите държави, станали жертви на терор, като в писмото се избегне конкретиката и се заличи думата Париж.

Тошко Иванов от Реформаторския блок се противопостави на искането на СЕК с мотив, че дипломатическият протокол не разрешава една декларация да има няколко адресата. 

Местните законотворци отхвърлиха предложението на Георги Манев и в крайна сметка приеха декларацията в нейния първоначален вид.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама