Решават съдбата на магазините в най-печалившите подлези на Бургас

07:38, 26 ное 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Какво ще се случи с магазините в два от най-оборотните подлези в Бургас ще трябва да решат общинските съветници. Това трябва да стане на днешното заседание на местния парламент в Бургас, в чийто дневен ред са заложени общо 42 точки. Очаква се докладната да предизвика разгорещени спорове най-вече сред редиците на НФСБ, които традиционно се противопоставят на решенията, касаещи разпореждането с общинска собственост.

В докладна до Общинския съвет кметът Димитър Николов предлага павилионите в подлеза на МБАЛ и този до бившия РУМ „Младост“ отново да бъдат отдавани под наем, след като старата концесия бе развалена заради задължения на "Онтайм". За тях трябва да бъде открита процедура за провеждане на търг с тайно наддаване. Търговските клетки са общо 23 с различна площ. Цените на рентите при подлеза на МБАЛ започват от 65 и стигат до 115 лева. Тези до зала „Младост“ пък тръгват от 100 и стигат до 305 лева. По предложение на кмета на Бургас Димитър Николов обектите ще бъдат отдавани за срок от 5 години.

Местните парламентаристи ще трябва да помислят и върху назначаването на нов управител на „Дентален център I-Бургас“, след като досегашният е взел решение да освободи поста си в здравното заведение. Нов административен ръководител на стомалогията ще бъде назначен след провеждането на конкурс.

Друга важна точка от дневния ред е казусът с „Черноморец“. Константин Бачийски от СЕК настоява отново да бъде сформирана комисия, която да проведе преговори с другия акционер в търговското дружество “Професионален спортен клуб Черноморец Бургас“ АД с цел установяване на намеренията му като участник в дружеството.  Възстановяването на собствеността на сгради, терен и съоръжения, с които Община Бургас е извършила апортна вноска и евентуално придобиване от нейна страна на контрол, и собственост върху целия капитал на дружеството.

Общинските съветници трябва да одобрят възлагането на стопанисването на автогара „Юг“ на общинските предприятия “Транспорт” и “Туризъм”, два образователни проекта, входирани от заместник-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, участието на община Бургас в публично - частно партньорство с СНЦ „Местна инициативна група - Камено“ по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г.

Законотворците на Бургас ще трябва да дадат одобрението си за кандидатстване по схема за Предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от фонд „Солидарност” за щетите от бедствията от 30 януари - 4 февруари 2015 г., както и за изменения на Подробния устройствен план на гробищата заради намерение за строителството на православен храм.

Ще се побратими ли Бургас с туристическата столица на Ходурас ще стане ясно също на днешното заседание.

Новините от днешната сесия може да четете на: burgas.topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама