Още две бургаски училища ще бъдат санирани

17:39, 25 ное 15 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още две училища в Бургас ще бъдат санирани. Това са СОУ „Йордан Йовков” и СОУ „Константин Преславски”. Очаква се до края на тази седмица Общината да внесе нужната документация в Националния доверителен екофонд. Това съобщи днес на брифинг кметът Димитър Николов. На брифинга присъстваше и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която представи отчет на дейностите по проект, който е реализиран от Община Бургас за въвеждането на мерки за енергийна ефективност.

Подобрено бе състоянието на шест местни детски градини по този проект. Тази седмица пък приключват дейностите, които са свързани със санирането на две училища – ОУ „П. Р. Славейков” и Търговската гимназия. Общата стойност на проектите, които се реализираха там, е 410 хил. лв., а размерът на средствата, осигурени от Националния доверителен екофонд, е 350 хил. лв.

„За други две училища имаме подали кандидатури от Община Бургас, които вече са одобрени за подобряване състоянието на сградите. Това са СОУ „Йордан Йовков” и СОУ „Константин Преславски. Предстои да бъдат разгледани и още три проектни предложения, подадени от Общината, които са свързани с подобряване на сградния фонд на медицински заведения – ДКЦ - 1, ДКЦ - 2 и Медицински център – Бургас. Проектите за тях са на стойност 800 хил. лева ”, добави Василева.

Министър Василева  каза още, че финансовият принос на Националния доверителен екофонд  е 85 %, а Община Бургас е с 15 % собствено участие.

„Тук е мястото да отбележим устойчивата политика на Общината за реализирането на проекти, които са свързани, както с опазването на околната среда, така и с подобряването на средата и условията за живот и учене. Всичко това, което отчитаме дотук е в размер на над 1 млн. лв., осигурени от Националния доверителен екофонд за Община Бургас”, каза още министър Василева.

Тя обяви, че предстоят да бъдат изпълнени и други проекти за подобряването на публични сгради, като средствата, които са осигурени, са на стойност малко над 2 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама