Сигнал за бомба в Дома на Нефтохимика, отцепиха района

16:07, 25 ное 15 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за бомба в Дома на Нефтохимика изправи на крак служителите на реда в Бургас. Около 14:00 часа днес анонимен мъж глас е съобщил за наличие на взривно устройство в сградата, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

От полицията обясниха, че съобщението е подадено на дежурния телефон към УКОРС - Бургас от мъж, който от 10:19 до 14:00 часа направил девет поредни обаждания с различни искания. Последното било свързано с отмяна на планирано детско мероприятие, предвидено да започне от 15:30 ч. в залата на Дом на НХК заради бомба.

"Никаква бомба няма, но заради чувствителността по темата, като се подаде сигнал, сме длъжни да реагираме по устав. Викат се службите. Два часа се проверява цялата сграда вече, в нея има складове, наложи се тя да се затвори“, заяви кметът на Димитър Николов. Според него фалшивите сигнали трябва да се инкриминират. 

Към този момент районът пред сградата на НХК все още е отцепен от служители на Първо Районно управление – Бургас и УКОРС – Бургас, видя репортер на Topnovini.bg. Извършва се щателна проверка за наличие на съмнителни вещи или предмети, но такива не са открити.

Управителят на сградата е подписал протокол за поемане на отговорност, като по този начин зданието няма да бъде затворено за срок от едно денонощие, което да наложи отмяна освен на днешните събития и преместване на заседанието на Общински съвет – Бургас, което е планирано за утре.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама