Димитър Димитров-Бабата с влошено здраве, утре няма да го водят в съда

17:24, 24 ное 15 25 517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
34-годишният Димитър Димитров - Бабата, обвинен за убийството на наркодилъра Иван Попов "Костов" в Поморие, няма да бъде доведен утре в Апелативния съд на Бургас, пише "24 часа". Делото за мярката за неотклонение, в случай, че той обжалва постоянния арест, който му е наложен от окръжните магистрати, бе насрочено за 14:00 часа. В предвидения от закона срок обаче жалба не е била пусната.

„Подготвяме нова молба, здравословното състояние на клиента ми е влошено, два пъти се е наложило спешна помощ да посещава ареста”, заяви адвокатът на Димитър - Благой Потеров, пише още медията.

Нова молба за промяна на мярката за неотклонение може да се пусне във всеки момент, ако се посочат нови обстоятелства, каквото е влошеното здравословно състояние, коментират юристи.

Както Topnovini.bg вече писа, Димитър Димитров – Бабата, при гледането на мярката му за неотклонение, поиска от Окръжния съд в Бургас да бъде освободен под „домашен арест”.

В съдебната зала тогава адвокатът на Димитров обясни, че клиентът му бил тежко болен. Благой Потеров каза, че през 2015 година на Димитър Димитров са били премахнати и двата бъбрека, защото са отказали да функционират. Майка му е станала негов донор, но и до днес се налагало да приема лекарства и живее на специален режим, който затворът не можел да му предостави.

На 15 ноември Димитър Димитров разстреля 33-годишният наркодилър Иван Попов, по прякор Костов, пред заведение "Омара", разположено на крайбрежната алея в Поморие. По думите на адвоката, в нощта на убийството, Бабата е действал при самозащита. Потеров бе категоричен, че във фаталната вечер Иван Попов-Костов се е засилил към клиента му с нож, който по-късно е бил намерен до трупа на убития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама