Кръговото на „Мираж” ще бъде частично затворено

16:21, 24 ное 15 25 472 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръговото кръстовище до хотел „Мираж“ в Бургас ще бъде затворено частично. Това се налага заради поставянето на пешеходните пасарелки. Не може да се каже обаче дали затварянето ще се случи този уикенд или следващия, коментира ръководителят на проект „Интегриран градски транспорт” Руска Бояджиева, която присъства днес на откриването на обновения терминал на „Меден рудник”.

„Все още правим координация с Областно пътно управление и с КАТ дали тази събота и неделя ще се случи монтажът на първите елементи на пасарелката до „Мираж”. Но пък заради тяхното естество, ще има само временно затруднение на движението”, заяви Руска Бояджиева.

Относно кръстовището на „Трапезица”, Бояджиева уведоми, че предстои още едно затваряне на движението там.

„За един уикенд кръстовището на „Трапезица” порасна. Вече са монтирани първите три елемента от раменете на пасарелката. Може би до две седмици ще бъдат факт и останалите четири елемента, които всъщност оформят кръстосването и ще осигурят пресичане на ниво на всички възможни транспортни подходи. Стремежът е монтажът да се случи само с едно затваряне на пътя. Всичко обаче зависи от атмосферните условия и от самата организация на превозването на тези елементи. Процесът е сложен”, каза Руска Бояджиева и обясни, че идеята е елементите да бъдат изготвени в заводски условия, за да може да се минимизира монтажът, заваряването и рязането на място.

„Предвиден е алтернативен вариант за хората със затруднено предвижване, като предстои да бъдат монтирани и асансьорни клетки. Стълбищните клетки от своя страна пък са напълно достъпни и проходими”, допълни Бояджиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама