Петко Драгнев: Електронно таксуване дава възможност за безпроблемно пътуване в Бургас

14:35, 24 ное 15 25 647 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Електронното таксуване ще даде възможност с една карта в рамките на цялата транспортна схема, да се пътува безпроблемно. Ще е необходимо само зареждане от Билетния център или вендинг машините, за да се зареди с необходимите средства. Цената на едно пътуване ще бъде доста по-ниска, отколкото еднократното пътуване, което в момента е един лев. Ще се запази обаче продажбата на обикновения билет, като той ще бъде продаван от шофьора на автобуса. Ще има възможност и за едночасов билет, който ще даде възможност в рамките на един час гражданите да се прехвърлят на няколко автобуса, за да могат да се придвижат по-бързо и евтино”, обясни управителят на „Бургасбус” Петко Драгнев, който присъства на откриването на обновения терминал в бургаския комплекс „Меден рудник”.

По неговите думи, електронното таксуване върви заедно с видеонаблюдението в един пакет от изпълнението на проекта за Транспортната схема. Той заяви, че  до месец февруари следващата година ще бъдат монтирани камери в абсолютно всички автобуси, които ще снимат трафика пред превозното средство. Това ще даде възможност при евентуално произшествие да се види кой е нарушителят. Цялата информация от записите ще отива в трафик центъра, а оттам снимките на всички нарушители ще бъдат насочвани към КАТ.

Петко Драгнев информира още, че номерата на автобусите в Бургас ще бъдат променени, като идеята е гръбнакът на новата транспортна схема да бъде Бързата автобусна линия.

„Бързата автобусна линия ще тръгва от „Меден рудник”. Ще има две разклонения до хотел „Мираж”, като едното ще е за комплекс  „Изгрев”, а другото към „Славейков”, през ул. „Тракия” до началната спирка на „Мосю Бриколаж”. Ще се създаде и вътрешна линия в ж. к. „Меден рудник, а пък друга ще минава през автогара „Юг” и комплексите „Лазур” и „Възраждане”. „Славейков” и „Изгрев” също ще могат да бъдат свързани”, каза Драгнев.

Новата транспортна схема предвижда и линии по кварталите: „Сарафово”, „Долно Езерово”, „Горно Езерево”, „Крайморие”, „Ветрен”, „Черно море” и „Рудник”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама