Бургазлия представя България на Световното първенство по джетски в Тайланд

13:11, 24 ное 15 / Спорт 25 721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлията Кристиян Киров и тази година ще представи България на Световното първенство по джетски, което ще се проведе в Тайланд. Това съобщиха от спортен клуб „Съни Бийч Джетски Рейсинг”, чиито възпитаник е Киров. Най-бързите мъже на платената във вода, ще мерят сили със своите мощни джетове в Патая на 4, 5 и 6 декември. Киров участва на първенството и миналата година, като записа впечатляващо класиране за дебютант, а именно 13-то място от 30 състезателя в неговия клас.

През тази година бургазлията е амбициран до краен предел да се пребори за място в топ 5, като в последните три месеца води тежка подготовка за първенството на планетата. Първоначално Киров се подготвяше в Турция, където през октомври условията за каране на джет бяха перфектни. След това в продължение на четири седмици се наблегна на неговата физическа подготовка, защото Световното първенство освен най-класните пилоти в този спорт, се отличава и със своята продължителност на самите състезания. В петък целият екип на Кристиян Киров потегля за Тайланд, където през следващата седмица ще се проведе последният етап от неговата подготовка. За него е допълнителен бонус, че тази година ще управлява собствения си джет, за разлика от миналата година, когато беше принуден в последния момент да сменя своята състезателна машина.

Преди заминаването републиканския шампион на България за сезоните 2014 и 2015 година заяви: „Мисля, че имам сили да се преборя за по-добро класиране през тази година и се надявам този път спортния късмет да бъде с нас и да преборим огромната конкуренция“.

Стартовете в Патая, Тайланд ще бъдат на 4, 5 и 6 декември, като се очакват през тази година рекорден брой състезатели от целия свят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама